pátek 6. května 2016

Jak lze objednat individuální vyřezávanou dřevěnou ozdobu (dřevořezbu)?

První krokem je vyžádání cenové nabídky. K tomu je potřebné zadat parametry, tedy rozměry ozdoby a vzhled. Toto lze udělat dvěma způsoby:

a) Pošleme náčrt nebo obrázek z ozdoby, ideálně z několika pohledů (z boku, seshora, atd.) e-mailem. K tomu přidáme přesné rozměry a také informaci o tom, z jakého typu dřeva se má vyrobit, protože tato volba může také ovlivnit cenu. 

b) Když už máme konkretní ozdobu, ze kterého chceme vyrobit několik kusů, tak není potřebné poslat ani obrázek ani rozměry, stačí poslat samotnou ozdobu. Byla například taková objednávka, u které objednavatel poslal ozdobu kolem klíčové dírky. Z této ozdoby se mělo vyrobit větší množství.

Poté, co jsme dostali cenovou nabídku, kterou jsme přijali, platba proběhne ve třech částech. Protože návrh úplně nové ozdoby je časově náročný, před návrhem je potřebné zaplatit první část, tedy cenu za návrh ozdoby. Po zaplacení první části následuje nakreslení dřevořezby.



Když objednavatel potvrdí svůj souhlas s náčrtem, dalším krokem je zkušební výroba. K tomu je potřebné zaplatit druhou část, tedy přibližně polovinu zbývající částky. Když vyrobený kus ozdoby bude vyhovovat a objednavatel již nic nebude chtít změnit, tak se vyrobí požadovaný počet ozdob. Poslední částku je potřebné platit až při převzetí hotových vyřezaných ozdob.

Konkrétní příklad:

Jeden zákazník objednal individuální ozdobu v gotického stylu s rozměrem 65cm*14cm. Cena návrhu ozdoby je 100,-€. Těchto 100,-€ je první částka, kterou je potřebné zaplatit ještě před návrhem. 
Po zaplacení ceny za návrh se začne kreslení a následně zkušební výroba. Po zkušební výrobě se zjistilo, že zákazník si přeje vyrobit ozdoby z hrubšího materiálu. Výrobek jsme překreslili a znovu vyrobili. Zákazníkovi již tato ozdoba vyhovovala a objednal 56 kusů, kterých cena byla 8,50€/ks, celkem 65ks*8,5€/ks=552,5€. 
Poté, co zákazník zaplatil druhou část, která je přibližně polovina ceny za výrobu, v tomto případě 250,-€, začala se výroba 65 kusů ozdob. Po dokončení výroby objednavatel zaplatil zbylou částku, a to 302,50€.


Žádné komentáře:

Okomentovat